اینفلوئنسر مارکتینگ

تبلیغات اینفلوئنسر مارکتینگ

تبلیغ از طریق افراد تاثیرگذار یا همان اینفلوئنسر مارکتینگ، نوعی بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی است؛ برندها،‌ برای معرفی محصول، خدمت یا کمپین خود با اینفلوئنسرها ‌همکاری می‌کنند و از طریق آن‌ها، پیام خود را به گروه بزرگی از مخاطبان‌ می‌رسانند.در بین تمامی شبکه‌های اجتماعی، در ایران اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام پراستفاده‌تر است اما برندها می‌توانند کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ خود را در سایر شبکه های اجتماعی نیز اجرا کنند.

تاثیر اینفلوئنسر مارکتینگ

  • مصرف‌کنندگان به توصیه اینفلوئنسرها بیش از برندها اعتماد دارند.
  • اینفلوئنسرها اگر به درستی انتخاب شوند، می‌توانند برای برند شما اعتبار ایجاد کنند.
  •  اینفلوئنسرها، در کم‌ترین زمان، پیام برند شما را به گوش مخاطبانتان می‌رسانند.
  •  اینفلوئنسرها، می‌توانند با هزینه پایین، محتوای باکیفیت برای برند شما تهیه کنند.

پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسرها در تمام شبکه‌های اجتماعی و سایر فضاهای اینترنتی فعالیت دارند. با این حال، قبل از مشارکت با اینفلوئنسرها در یک پلتفرم خاص، ابتدا توجه کنید که مخاطبان ایده‌آل شما بیشتر از کدام پلتفرم استفاده می‌کنند. اگر مخاطبان شما عمدتاً از اینستاگرام استفاده می‌کنند، اینفلوئنسرهای فعال در این پلتفرم تأثیر بیشتری روی مخاطبین شما خواهند داشت. علاوه بر این، ممکن است بتوانید از طریق بررسی داده‌های مشتریان، اینفلوئنسرهای محبوب آن‌ها را شناسایی کنید.
یکی از روش‌های پیدا کردن اینفلوئنسر مناسب برای ترویج برندتان، یافتن افرادی است که از قبل با برند شما در ارتباط بوده‌اند. با استفاده از برنامه‌هایی مانند Carro، می‌توانید لیست مشتریان فعلی خود را بررسی کرده و اینفلوئنسرهای را که با برند شما تماس گرفته‌اند، بیابید. این آشنایی نشان‌دهنده‌ی علاقه اینفلوئنسر به محصول شماست.

پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ

مهم‌ترین کانال‌های اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

شاید فکر کنید اینفلوئنسر مارکتینگ فقط به پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی محدود است، اما اینطور نیست. اینفلوئنسر مارکتینگ، وبلاگ‌ها و فوروم‌ها را هم در برمی‌گیرد، یعنی تمام جاهایی که اینفلوئنسرها در آنجا فالوورهای وفادار و فعال دارند.با این حال، شبکه‌های اجتماعی، معروف‌ترین کانال برای اینفلوئنسر مارکتینگ است. گفته می‌شود تیک‌تاک معروف‌ترین کانال اینفلوئنسر مارکتینگ در دنیاست که حدود 69 درصد کسب‌وکارها از آن استفاده می‌کنند.

پس از آن، اینستاگرام قرار دارد، و بعد فیسبوک. یوتیوب، لینکدین و فوروم‌ها هم در رتبه‌های بعدی هستند.هر کانال، کاربرد بالقوه و مخاطبان خاص خودش را دارد، که موجب می‌شود برای برندها مهم باشند. مثلا برندهایی که مخاطب‌شان نسل جدید است، باید به اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام و تیک‌تاک توجه ویژه‌ای داشته باشند.فیسبوک برای محصولات و خدماتی مناسب است که مخاطبان بیشتری را هدف قرار می‌دهند. لینکدین و یوتیوب هم بیشتر برای کسب‌وکارهای B2B مناسب هستند.

تعرفه تبلیغات اینفلوئنسر

هزینه تبلیغات اینفلوئنسر مارکتینگ، براساس این که قصد همکاری با چه اینفلوئنسری را داشته باشید، متغیر است. در جریان، لیست و هزینه تبلیغات اینفلوئنسرها به همراه اطلاعات آن‌ها گردآوری شده است تا شما بتوانید با توجه به بودجه خود، بهترین کمپین‌ها را اجرا کنید.
هزینه تبلیغ در پیج 100کا فالوور حدودا 19000 تومان به ازای هر هزار بازدید است. قیمت تبلیغ برای تک استوری در پیج‌های بلاگری بین 20 کا الی 50 کا فالوور بین 500 الی 1 میلیون تومان است. قیمت تبلیغ به ازای تک استوری در پیج‌های بلاگری و اینفلوئنسری بین 100 تا 200 کا فالوور بین 700 الی 1.5 میلیون است.

تبلیغات محیطی و انواع آن
بیشتر بخوانید

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست

بازاریابی اینفلوئنسری (Influencer Marketing) به فرایند یا عملیاتی گفته می‌شود که اینفلوئنسرها در جهت حمایت از شما انجام می‌دهند و برندتان را به دیگران معرفی می‌کنند.اینفلوئنسر مارکتینگ، مانند بازاریابی شبکه های اجتماعی، در پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام صورت می‌پذیرد. این افراد تأثیرگذار، در مورد محصولات/خدمات شما تولید محتوا کرده و آن را در اکانت کاربری‌شان، به مخاطبین خود ارائه می‌دهند. انجام این عمل، آگاهی از برند را به دنبال داشته و احتمال تبدیل شدن مخاطبان به مشتری را افزایش می‌دهد.

همان‌طور که گفته شد کار اصلی اینفلوئنسرها، تولید محتوا است. در دنیای امروزی، اینفلوئنسرها هستند که ذائقه‌ی مخاطبان را تعیین می‌کنند و به تصمیمات خرید مخاطبان سمت‌وسو می‌دهند.شما همچنین می‌توانید این محتوا را برای تبلیغات بازاریابی، کمپین‌های ایمیلی و موارد دیگر نیز مورد استفاده قرار دهید. این افراد با اشتراک محتوای جذاب و عامه‌پسند در خصوص برند شما، فرایندهای بازاریابی‌تان را بهبود می‌بخشند. خوب است بدانید که اینفلوئنسر مارکتینگ تنها به پست‌های اینستاگرامی و یا ویدیوهای آنباکس محصولات در یوتیوب محدود نمی‌شود.

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست

فرق بلاگر و اینفلوئنسر

بلاگر با تمرکز بر تولید محتوایی تخصصی در یک زمینه خاص دنبال‌کننده را جذب و با خود همراه می‌کند و در مقابل اینفلوئنسر که ممکن است از قبل هم مشهور باشد، با مهارت تاثیرگذاری بر رفتار مخاطب، وی را به انجام فعالیت یا خریدی ترغیب می‌کند.

بلاگرها از راه تولید محتوا، گاها تبلیغات و یا فروش خدمات خود درآمد کسب می‌کنند، اما تبلیغات اصلی‌ترین راه درآمد اینفلوئنسرها است. بلاگر می‌تواند نقش اینفلوئنسری و یا تاثیرگذاری نیز داشته باشد، اما معمولا به اندازه یک اینفلوئنسر در این نقش قوی نخواهد بود.

بلاگر کیست؟

قبل از هرچیز در تعریف موقعیت یک بلاگر کمی عمیق‌تر می‌شویم و به واژه وبلاگ می‌رسیم؛ در واقع وبلاگ یک متن یا نوشته‌ای است که توسط وبلاگ‌نویس تهیه می‌شود و کسی که کار نوشتن این متن را بر عهده می‌گیرد، بلاگر نیز نام دارد. در دنیای مجازی شبکه‌های اجتماعی دیگر بلاگر تنها به کسی که نویسنده یک وب‌سایت یا وبلاگ باشد، گفته نمی‌شود، بلکه هر فردی که محتوا چه از نوع متن و چه از نوع صدا یا تصویر، تولید کند، به عنوان بلاگر شناخته می‌شود.

لوگوی متفاوت کلاب هاوس برای یک شبکه اجتماعی
بیشتر بخوانید

اصل کار بلاگرها تولید محتوای مستمر در یک زمینه مشخص است، زمینه‌ای که معمولا خود بلاگر در آن تخصص بالایی دارد که می‌تواند ورزش، آموزش، سفر و ماجراجویی، تکنولوژی و یا هر زمینه دیگری باشد. اگر یک بلاگر تمرکز بر تولید محتوای ویدیویی داشته باشد، به عنوان ولاگر (Vlogger) از او نام برده می‌شود.

پس یک بلاگر با آموزش دادن و ارائه اطلاعات با مخاطبان ارتباط برقرار می‌کند و مردم او را به خاطر دانش وی در یک حوزه خاص دنبال می‌کنند. بلاگر های معروف خارجی سال‌ها است که در این زمینه موفق هستند و با ارائه علم و اطلاعات خود به دنبال‌کنندگان درآمد کسب می‌کنند، با این حال فضای داخلی کشور ما هم در این زمینه عقب نمانده و خصوصا در سال‌ها اخیر شاهد ظهور چهره‌های زیادی به عنوان بلاگر بوده‌ایم.

اینفلوئنسر کیست؟

یک اینفلوئنسر دقیقا با معنای واژه خود یعنی همان “تاثیرگذار” به خوبی خود را معرفی می‌کند. اینفلوئنسرها افرادی هستند که لزوما محتوا در یک زمینه خاص تولید نمی‌کنند و البته که شاید از این کار هم برای همراه‌کردن مخاطبانشان استفاده کنند!

اما دنیای اینفلوئنسری معمولا بزرگتر از بلاگری بوده و افرادی مثل سلبرتی‌ها که قبل از شبکه‌های اجتماعی هم بر رفتار مردم تاثیرگذار بوده‌اند، به عنوان اینفلوئنسر شناخته می‌شوند.اینفلوئنسرها همان افرادی هستند که به تصمیمات و افکار دنبال‌کنندگان خود جهت می‌دهند و از این راه برای تبلیغ برندها استفاده می‌کنند تا فروش‌ها را چند برابر کنند.

انواع تبلیغات در اینستاگرام

چه محتوایی برای استفاده در تبلیغ خود در نظر گرفته‌اید؟ هر محتوا نقش خاص خود را در نحوۀ اجرا، میزان دیده‌شدن و هزینه‌های شما بازی می‌کند. بنابراین مسیر کلی کمپین خود را با انتخاب هرکدام از شیوه‌های زیر تعیین کنید:

۱) تبلیغات بنری

در تبلیغات بنری از یک عکس یا تصویر از محصول یا برند برای نشر در استوری و پست استفاده می‌شود. برخی شرکت‌ها در همۀ پیج‌ها از یک بنر ثابت استفاده می‌کنند و ممکن است این‌ کار برای برخی برندها جواب‌ بدهد. اما از شما می‌پرسم، دیجی‌ساعت با یک بنر ثابت موفق‌تر عمل می‌کند یا اگر با دو بنر متفاوت و با تأکید بر ویژگی‌های متفاوت در پیج‌های بانوان و آقایان ظاهر شود؟ دسته‌بندی مخاطبان و صفحاتی را که قصد دارید نشر محتوا در آن‌ها صورت بگیرد بررسی کنید و اگر لازم است، حتماً از چند بنر متفاوت استفاده کنید.

انواع بسته بندی از نظر شکل ظاهری
بیشتر بخوانید

۲) تبلیغات ویدئویی

اگر معرفی محصول یا خدماتی که دارید در قالب یک بنر نمی‌گنجد، می‌توانید از یک ویدئو استفاده کنید. منظور از ویدئو ساخت یک فیلم حرفه‌ای کوتاه نیست، گاهی می‌توان با در کنار هم قرار دادن تصاویر و بنرهای مختلف از محصولات و ویژگی‌ها، یک محتوای قابل توجه ساخت.

زمان ویدئو نیز در اینستاگرام اهمیت زیادی دارد؛ چون نحوۀ نشر آن و درنتیجه هزینۀ اجرای کمپین شما را تعیین می‌کند:

  • ویدئوهای ۱۵ثانیه‌ای: در هر استوری می‌توان از یک ویدئوی ۱۵ثانیه‌ای استفاده کرد. درصورتی‌که ویدئوی شما طولانی‌تر باشد، چندین ‌استوری را به خود اختصاص می‌دهد و مسلماً به افزایش هزینۀ تبلیغ شما منجر خواهد شد.
  • ویدئوهای یک‌دقیقه‌ای: پست اینستاگرام، برای معرفی و تبلیغ به شما یک دقیقه فرصت می‌دهد. حتماً از حداکثر زمان خود برای تبلیغ محصول، خدمات و برند استفاده کنید.
  • ویدئوهای طولانی‌تر از یک دقیقه: ویدئوهای طولانی‌تر از یک‌دقیقه را می‌توان به‌صورت IGTV در پست‌ها آپلود کرد. البته برخی ادمین‌ها نیز ترجیح می‌دهند ویدئو را به چند بخش تقسیم کرده و در قالب یک پست ورقه‌ای آن را آپلود کنند.

در هنگام استفاده از ویدئوهای طولانی باید در نظر داشته باشید که امکان تگ‌کردن پیج شما وجود نخواهد داشت. ادمین فقط می‌تواند در کپشن شما را منشن کند. از طرفی باید از خود بپرسید: «آیا محتوای من آن‌قدر جذاب هست که مخاطب تا انتها آن را مشاهده کند؟» باید ببینید در ازای هزینۀ بالاتر این نوع ویدئو، چه چیزی درنهایت دریافت خواهید کرد و بعد تصمیم‌گیری کنید.

۳) برگزاری مسابقات اینستاگرامی

گاهی لازم است به‌جای استفاده از یک بنر یا ویدئوی ساده از معرفی محصول و خدمات خود، از یک مسابقه استفاده کنید. مسابقات اینستاگرامی اغلب با هدف افزایش فالوئر و اینگیجمنت کاربران ترتیب داده می‌شوند. این مسابقات را می‌توان به مدل‌های زیر برگزار کرد:

  • فالوکردن پیج کسب‌وکار در اینستاگرام؛
  • لایک‌کردن پست؛
  • کامنت‌گذاشتن؛
  • منشن‌کردن دوستان در کامنت‌‌ها.

در مسابقات اینستاگرامی، شفاف‌بودن قوانین و جوایز، قابل انجام‌ بودن آن و صداقت اهمیت زیادی دارد. فقط به مسابقۀ زیر نگاه کنید: به نظر شما چند نفر از کاربران تمام این مراحل را انجام می‌دهند؟ از طرفی می‌دانیم نمی‌توان به آمار کسانی که پست را ذخیره می‌کنند دسترسی داشت. فکر می‌کنید این قانون چه تأثیری در اعتماد کاربران آگاه خواهد گذاشت؟

برچسب ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *