سوشیال-مدیا-مارکتینگ

سوشیال مدیا مارکتینگ چیست؟

سوشیال مدیا و مزایای استفاده از سوشیال مدیا

اگر کمی در حوزه‌ ی کسب و کارهای اینترنتی فعالیت نمایید و بخواهید از شبکه‌ های اجتماعی برای رشد آن استفاده کنید، به احتمال زیاد به کلمه‌ ای به نام سوشیال مدیا مارکتینگ و یا سوشیال مدیا مارکتر بر خورید. در این مقاله با ما همراه باشید تا به طور کامل توضیح دهیم سوشیال مدیا مارکتینگ چیست و چگونه می توان برای رشد کسب و کار از آن استفاده کرد.

قبل از اینکه به تعریف بازاریابی شبکه های اجتماعی بپردازیم، باید بدانید منظور از شبکه اجتماعی چیست؟ بر اساس تعریف ویکی پدیا، شبکه اجتماعی مجازی یا رسانه اجتماعی (Social Media) بستری برای ارتباط نزدیک و تبادل اطلاعات میان افراد و سازمان‌ها می‌باشد. به عبارتی ساده‌تر رسانه های اجتماعی به وب سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی می‌گویند که امکان اشتراک‌ گذاری محتوا را در لحظه و با سرعت بالا برای افراد فراهم می‌کنند.

امروزه بسیاری از مردم تصور می‌کنند که رسانه های اجتماعی فقط محدود به اپلیکیشن‌های تلفن‌های هوشمند هستند، اما واقعیت این است که اولین شبکه اجتماعی برای رایانه طراحی شده است. این تصور غلط ناشی از این موضوع است که بیشتر کاربران رسانه های اجتماعی از طریق تلفن‌های هوشمند خود به شبکه های اجتماعی دسترسی پیدا می کنند.

شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی یکی از بهترین ابزارها در دیجیتال مارکتینگ هستند. زیرا امروزه بیشتر مردم بخش زیادی از زمان خود را مشغول گردش در این شبکه‌ها هستند. در حقیقت کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که حداقل در یکی از شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام و … حضوری فعال نداشته باشد.

اگر مقداری به اطرافتان نگاه کنید می‌بینید که استفاده از شبکه های اجتماعی محدود به زمان و مکان خاصی نمی‌شود. مثلا در مترو، تاکسی ها، صف نانوایی و یا حتی در زمان کار مردم در حال فعالیت در شبکه های مجازی هستند.

بنابراین شبکه های اجتماعی را می توان بخشی از زندگی روزمره مردم و در نتیجه محیطی ایده آل برای بازاریابی دانست. این عوامل دست به دست هم دادند تا بازاریابی در شبکه های اجتماعی به یکی از اولویت‌های اصلی دیجیتال مارکترها تبدیل شود.

سوشیال-مدیا

تاریخچه سوشال مارکتینگ

قبل از این‌که شبکه‌ های اجتماعی همه زندگی مردم را درگیر خود کنند، بازاریابان فکر می‌ کردند، این ترند روز به زودی نابود می‌ شود. اما پس از ظهور فیس بوک و توجه و استقبال مردم از آن، استراتژی‌های بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی گسترش یافتند. در سال‌های 1970 تا 1980 شبکه‌های اجتماعی فقط به صورت سایت‌های دوست‌یابی وجود داشتند اما از 1995 تا 2002 و تبدیل شدن اینترنت به ابزاری برای بازاریابی، موتورهای جستجوی گوگل و یاهو و MSN نیز تغییر کردند و به مرور بازاریابان ارزش بازاریابی محتوا و اینباند مارکتینگ را درک کردند.

باور های اشتباه طراحی لوگو
بیشتر بخوانید

سال‌های 2003 و 2004 که فیس بوک و لیندکدین و My Space به وجود آمدند، کاربران اینترنت به آن‌ها اقبال زیادی نشان دادند. در سال‌های بعد نیز مشتریان و کاربران با دیگر شبکه‌های اجتماعی ارتباط برقرار کردند تا آن‌جا که 90 درصد مدیران بازاریابی اکنون از شبکه‌های اجتماعی برای پیش برد اهدافشان فعالیت می‌کنند.

موثرترین شبکه های اجتماعی برای تجارت شما کدامند؟

  1. فیسبوک (تقریباً ۴/۴ میلیارد بازدید کننده در ماه)
  2.  یوتیوب (۵/۴ میلیارد بازدید کننده در ماه)
  3. گوگل پلاس
  4. توییتر
  5. لینکدین
  6. اسنپ چت
  7. Pinterest (بیش از ۳۰۰ میلیون کاربر)
  8. Instagram (فعال شدن روزانه ۵۰۰ میلیون حساب در اینستاگرام)
  9. Telegram
  10. SoundCloud

شبکه مجازی

سوشیال مدیا مارکتر کیست؟

سوشیال مدیا مارکترها یا بازاریاب‌های شبکه‌های اجتماعی، استفاده از شبکه‌های اجتماعی را در اولویت قرار می‌دهند و می‌دانند که در دنیای امروز این شبکه‌ها و رسانه‌ها چه غوغایی برپا کرده‌اند. همانطور که گفتیم امروزه بخش زیادی از زمان مردم در ایران و سایر کشورهای جهان صرف حضور در شبکه‌های اجتماعی مختلف از جمله اینستاگرام، توییتر، فیس‌بوک، یوتیوب، پینترست و غیره می‌شود و به همین خاطر اگر بتوانیم خدمات و محصولاتمان را در این شبکه‌ها معرفی کنیم می‌توانیم خیلی راحت مشتریان را با برند و محصولات خود آشنا کنیم و فروش خود را به شکل قابل توجهی بالا ببریم.

سوشیال مدیا مارکتر پس از حضور در شبکه‌های اجتماعی تلاش می‌کند تا مخاطبان و مشتریان بالقوه را به سمت خودش بکشاند و سپس محصولات و خدمات خود را به او ارائه کند. زمانی بازاریاب‌ها به صورت حضوری به یک شرکت یا فروشگاه مراجعه و برای محصولات خود مشتری جذب می‌کردند ولی امروز بازاریاب می‌نشیند تا مشتری سراغ او بیاید و از او خرید کند.

 

وظایف یک سوشیال مدیا مارکتر حرفه‌ای

یک سوشیال مدیا مارکتر حرفه‌ای اولین چیزی که باید بداند این است که باید خیلی خوب درک کرده باشد که سوشیال مدیا مارکتینگ چیست و چه خصوصیاتی دارد. وقتی این موضوع را درک کرد باید بداند کدام رسانه اجتماعی برای چه کارهایی مناسب است. پس از این مرحله باید یک استراتژی عالی برای حضور در شبکه‌های اجتماعی طراحی کند. برای طراحی این استراتژی باید مراحل زیر را طی کرد:

  1. بررسی شبکه‌های اجتماعی مختلف و کارهایی که در گذشته صورت گرفته است. همچنین باید رقبا بررسی شوند و موقعیت فعلی آن‌ها ارزیابی شود.
  2. تعیین اهداف و تعریف معیارهایی که برای ما اهمیت دارد
  3. تحقیق و پژوهش در مورد پرسونا و شخصیت مخاطبان هدف
  4. تعریف استراتژی محتوا
  5. نظارت، ارزیابی و بهینه‌سازی
  6. تعیین مواردی که حاضریم برای پیشبرد اهدافمان برای آن هزینه کنیم. به عنوان مثال حاضریم برای اینفلوئنسر مارکتینگ(بازاریابی به کمک افراد تأثیرگذار) هزینه کنیم.
طراحی لوگو در سمنان
بیشتر بخوانید

سوشیال مدیا مارکتر یک استراتژی عالی تدوین و سپس طبق این استراتژی عمل می‌ کند. وی باید تمام کارهای لازم را برای جذب مخاطبان و محبوبیت برند شما انجام دهد و با تولید محتوای جذاب و زمان‌ بندی‌ شده فروش را بالا ببرد. سپس بر اساس معیارهایی که برای موفقیت تعریف کرده است، عملکرد خود را ارزیابی کند تا بتواند اصلاحات لازم را انجام دهد.

تیم تخصصی آنکادر با در اختیار داشتن بهترین بستر های تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی امکان سفارش تبلیغات در شبکه های مجازی و همچنین راه اندازی اولیه اکانت در شبکه های اجتماعی به صورت کاملا حرفه ای را فراهم آورده است.

سوشیال-مدیا-مارکتر

مزیت استفاده از SMM یا سوشیال مدیا مارکتینگ :

  • دسترسی به تعداد زیادی از مخاطبان
  • افزایش آگاهی از برند
  • ارتباط مستمر و بهینه با مشتریان
  • تبلیغات خلاقانه و کاربرپسند
  • حذف محدودیت جغرافیایی
  • افزایش وفاداری مشتریان
  • یاد گرفتن از رقبای خودتان
  • هدایت کردن ترافیک واقعی و ارگانیک به سمت وب‌سایت
  • فروش و درآمد بیشتری کسب کنید
  • حضور یافتن در شبکه‌ های اجتماعی
  • تعامل با مشتریان کنونی و مشتریان بالقوه از طریق تولید محتوای ارزشمند و جذاب

معایب سوشیال مدیا

  • کنترلی روی اطلاعات منتشر شده در سوشیال مدیا وجود ندارد و نمیتوان از صحت مطالب مطمئن شد.
  • سوشیال مدیا اعتیاد آور است.
  • در سوشیال مدیا ممکن است با دیدگاه ها و فیدبک های منفی زیادی رو به رو شوید.
  • استفاده ی طولانی یا مکرر از سوشیال مدیا مشکلات جسمانی به دنبال خواهد داشت.
  • اگر کنترلی روی آن نداشته باشید سوشیال مدیا تاثیر منفی روی کودکان میگذارد.

 

تبلیغات محیطی و انواع آن
بیشتر بخوانید

برای موفقیت در سوشیال مدیا محتوای شبکه های اجتماعی خود را با دقت بسازید

هر محتوایی که در شبکه های اجتماعی به منظور بازاریابی شبکه های اجتماعی ارسال می کنید باید با دقت طراحی کنید. همچنین بر اساس شبکه اجتماعی که در آن پست می گذارید، باید طراحی های مربوط به آن را داشته باشید. در اینجا چند نمونه برای بررسی آورده ایم:

LinkedIn: شبکه ای حرفه ای که برای مخاطبان B2B(بازاریابی تجارت به تجارت) مناسب می باشد. همچنین شامل LinkedIn Pulse ، یک بستر انتشار و توزیع محتوا است.

فیس بوک: امروزه تقریبا همه افراد حساب فیس بوک دارند. مخصوصا برای مطالب مرتبط با اخبار و سرگرمی مناسب است. گروه های فیس بوک می تواند راهی عالی برای ارتباط با مخاطبان ایده آل شما باشد.

اینستاگرام: اگر محتوای شما در اینستاگرام تصویری باشد بسیار عالی است. تصاویر ثابت و فیلم های کوتاه به طرز باورنکردنی در جذب مخاطب و بازگشت بازدید به سایت شما عملکرد خوبی را دارد.. جهت آشنایی با اینستاگرام مقاله “ اینستاگرام مارکتینگ و نکات طلایی پیشرفت در آن! ” را مطالعه فرمایید.

Pinterest: مشابه اینستاگرام، اما با این تفاوت که Pinterest بسیار دیداری است. اگرچه فقط به تصاویر ساکن محدود می شود ، اما می تواند در بازگشت بازدید به سایت شما بسیار موثر باشد.

هنگامی که در مورد شبکه های مختلف اطلاعات کسب کردید ، می توانید بر روی شبکه هایی تمرکز کنید که فکر می کنید با کسب و کار شما مطابقت داشته باشد.

 

آیا به خوبی با مفهوم سوشیال مدیا مارکتینگ آشنا شدید؟

در این مقاله تلاش کردیم مفهوم سوشیال مدیا مارکتینگ و بازاریابی در شبکه‌‎های اجتماعی را با شما در میان بگذاریم و بگوییم که این نوع بازاریابی چه مزایایی دارد و چرا تا این حد قدرت پیدا کرده است. سپس وظایف یک سوشیال مدیا مارکتر را بیان و بررسی کردیم. آیا تاکنون در شبکه‌های اجتماعی برای کسب و کار خودتان بازاریابی کرده‌اید؟ آیا توانسته‌اید فروش خود را افزایش دهید؟ لطفاً سوالات و تجربیات خود در مورد این روش بازاریابی را با ما و سایر کاربران آنکادر در زیر همین پست به اشتراک بگذارید.

برای دریافت مشاوره با ما در تماس باشید 09144066071

2 پاسخ

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *