طراحی اینفوگرافیک چیست

طراحی اینفوگرافیک و انواع اینفوگرافیگ‌ها

اینفوگرافیک می‌تواند همان روش مورد نیاز شما باشد. در ادامه با این مقاله همراه باشید تا با انواع اینفوگرافیک و کاربردهای اینفوگرافیک آشنا شوید. فرقی نمی‌کند که در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کنید یا چه برندی دارید،خواه شرکتی باشید که به دنبال جذب سرمایه یا برقراری ارتباط با سرمایه‌گذاران مورد ‌نیاز خود است، خواه مربی یا معلمی که می‌خواهد موضوعی را به بهترین شکل به شاگردان خود ارائه دهد. در همه این موارد به روشی نیاز دارید تا بتوانید حجم زیادی از اطلاعات را به صورت ساده، جذاب و آموزنده به مخاطبانتان ارائه دهید.

کاربردهای اینفوگرافیک

کاربردهای اینفوگرافیک به حوزه خاصی محدود نمی‌شود و می‌تواند در زمینه‌های مختلفی از جمله تکنولوژی، پزشکی و آموزش به کار گرفته شود. اینفوگرافیک‌ها با ارائه اطلاعات به شیوه‌ای جذاب و با طراحی ساده، به جلب توجه و آگاهی مخاطبان کمک می‌کنند. بهترین طراحان اینفوگرافیک از اصول اساسی طراحی برای نمایش اطلاعات و تسهیل دسترسی به آن‌ها برای مخاطبان عمومی یا هدفمند استفاده می‌کنند.

اما آیا می‌توان گفت که یک نوع اینفوگرافیک برتر از سایرین است؟ در یک جمله، بهترین اینفوگرافیک وجود ندارد و انتخاب بهترین نوع به هدف و نحوه طراحی آن بستگی دارد.

کاربردهای اینفوگرافیک

اینفوگرافیک‌های آماری: یکی از رایج‌ترین انواع اینفوگرافیک‌ها

اگر قصد دارید نتایج یک نظرسنجی را به نمایش بگذارید یا داده‌های مربوط به یک موضوع خاص را تحلیل کنید، اینفوگرافیک آماری بهترین گزینه برای رسیدن به این هدف است. این نوع اینفوگرافیک‌ها بر داده‌ها تمرکز دارند و به کمک طرح‌ها و تصاویر، به شما کمک می‌کنند تا اطلاعات و تحلیل‌های خود را به مخاطبان ارائه کنید. با استفاده از نمودارها، آیکون‌ها، تصاویر و فونت‌های جذاب می‌توانید اطلاعات را به طور مؤثر منتقل کنید.

بهترین روش‌ها برای ایجاد اینفوگرافیک آماری:

  • به دنبال داستان پشت داده‌ها باشید و آن را در طراحی خود منعکس کنید.
  • از ابزارهای مختلف مانند نمودارها، نمادها و متن برای ارائه داده‌ها استفاده کنید.
  • یک عنوان مناسب برای اینفوگرافیک انتخاب کنید که اهداف شما را منعکس کند.
  • با استفاده از رنگ‌های متضاد یا مرتبط کردن شماره‌ها با نمادها، بر داده‌های کلیدی تأکید کنید.

اینفوگرافیک‌های اطلاعاتی: مناسب برای معرفی مفاهیم جدید

اینفوگرافیک‌های اطلاعاتی بهترین نوع برای برقراری ارتباط با یک مفهوم جدید یا تخصصی و ارائه نمای کلی از یک موضوع هستند. اینفوگرافیک‌ها معمولاً به بخش‌هایی با عناوین توصیفی تقسیم می‌شوند تا کاربران را با موضوعات جدید آشنا کنند. شماره‌گذاری هر بخش به بهبود جریان طراحی کمک می‌کند و طبق تحقیقات، مخاطبان این نوع اینفوگرافیک‌ها را بیشتر می‌پسندند.

استودیو تبلیغاتی چیست و چه خدماتی ارائه میدهد؟
بیشتر بخوانید

بهترین روش‌ها برای ایجاد اینفوگرافیک اطلاعاتی:

  • به هر بخش یک عنوان توصیفی اختصاص دهید تا اطلاعات به وضوح منتقل شوند.
  • برای کمک به روان بودن اطلاعات، هر بخش را شماره‌گذاری کنید.
  • از رنگ‌های مختلف و تصاویر و جلوه‌های بصری برای افزایش تعامل با مخاطبین استفاده نمایید.

اینفوگرافیک جدول زمانی: بهترین ابزار برای تجسم تاریخچه

این نوع اینفوگرافیک‌ها برای تجسم تاریخچه یک موضوع یا عنوان بسیار مناسب هستند و می‌توانند در برجسته‌سازی تاریخ‌های مهم یا ارائه نمای کلی از وقایع تاریخی و جدول زمانی پروژه‌ها استفاده شوند. انسان به طور طبیعی زمان را در چارچوب‌های معین درک می‌کند و اینفوگرافیک‌های جدول زمانی می‌توانند به ایجاد تصویر واضح‌تری از بازه‌های زمانی کمک کنند.

بهترین روش‌ها برای ایجاد اینفوگرافیک خط زمانی:

  • از یک خط اصلی برای برقراری ارتباط بین نقاط زمانی مختلف استفاده کنید.
  • برای برجسته‌سازی سال‌ها یا رویدادهای مهم از قلم‌های برجسته یا رنگ‌های متضاد بهره ببرید.
  • هر نقطه از زمان را با یک نماد ساده نمایش دهید.
  • در صورت نیاز، شرح مختصری برای هر مقطع زمانی ارائه کنید.

اینفوگرافیک‌های فرآیند

در حالی که اینفوگرافی جدول زمانی نکاتی را در زمان برجسته می کند و سبب جلب توجه مخاطبان به زمان رخداد یک رویداد می‌شوند، اینفوگرافیک‌های فرآیند بهترین انواع اینفوگرافیک برای ارائه خلاصه یا مروری بر مراحل انجام یک فرآیند هستند.

اینفوگرافیک فرآیند به شما امکان می‌دهد هر مرحله را به صورت ساده و واضح برای مخاطبان شرح دهید. بیشتر اینفوگرافیک‌های فرآیند از بالا به پایین یا چپ به راست حرکت میکنند تا به کاربران چگونگی جریان تکامل یک فرایند را نشان دهند. شماره گذاری مراحل به راحتی می تواند روند شما را تشریح کند.

بهترین روش‌ها برای ایجاد اینفوگرافیک خط زمانی:

  •  هر مرحله از مراحل کار خود را شماره‌گذاری کنید تا درک مراحل آن آسان شود.
  • برای قرار دادن مراحل مختلف در یک صفحه از یک طرح S شکل استفاده کنید.
  •  از نشانه‌های بصری مانند پیکان برای نشان دادن نقطه بعدی که کاربر باید به آن توجه کند استفاده کنید.
  •  هدرهای (Header) خود را با قلم یا رنگ‌های متفاوت از متن بنویسید تا به برجسته شدن آن‌ها کمک کند.
تولید محتوای سوشیال مدیا و تاثیر آن بر کسب و کار
بیشتر بخوانید

اینفوگرافیک‌های جغرافیایی

آیا می‌خواهید داده‌های مربوط به موضوعاتی همچون داده‌های جمعیتی، مکانی و یا مقدایر جغرافیایی را بازتاب دهید؟ در این صورت بهترین انتخاب برای شما اینفوگرافیک‌های جغرافیایی خواهند بود.

اینفوگرافیک های جغرافیایی از نمودارهای نقشه به عنوان یک مرکز توجه و کانون اینفوگرافی شما استفاده می‌کنند. نمودارهای متنوع برای انواع مختلف داده‌ها بهتر عمل می‌کنند، پس در انتخاب نوع نقشه و مقیاس نمودارها دقت کنید. به عنوان مثال اگر می‌خواهید به موضوعی مانند گرم شدن کره زمین بپردازید باید از یک نقشه که نشان می‌دهد که کدام کشورها بیشترین تاثیر در افزایش دمای زمین را دارند، استفاده نمایید.

از الگوهای اینفوگرافیک جغرافیایی می‌توان برای مقایسه داده‌ها بر اساس منطقه یا جمعیت نیز استفاده کرد. می‌توانید این کار را با قرار دادن چندین نقشه در کنار هم انجام دهید.

نکاتی برای ایجاد بهترین اینفوگرافیک جغرافیایی:

  •  از یک نقشه حرارتی برای نشان دادن نسبت جمعیت بر مکان جغرافیایی و ایجاد یک سلسله مراتب داده‌ای استفاده کنید.
  • از یک سری نقشه برای مقایسه اطلاعات مبتنی بر مکان یا نمایش تغییرات در طول زمان استفاده کنید.
  •  به روشنی نقاط را روی نقشه برچسب گذاری کنید تا درک اطلاعات شما در یک نگاه آسان تر شود.

اینفوگرافیک‌های مقایسه‌ای

اکثر افراد برای مقایسه دو محصول به مشکل بر می‌خورند، این نوع اینفوگرافیک برای مقایسه دو محصول یا پیشنهاد استفاده میشود. برای مقایسه دو گزینه بر اساس معیارهای موجود یا راهی برای بهتر نشان دادن یک محصول، اینفوگرافیک‌های مقایسه ای بهترین گزینه در بین گزینه‌های در دسترس خواهند بود.

به طور معمول در اینفوگرافیک‌های مقایسه‌ای، صفحه به صورت عمودی یا افقی نصف شده و در هر طرف آن یک محصول یا یک گزینه قرار خواهد گرفت. به عنوان مثال در مقایسه دو تلفن همراه، هر کدام در یک طرف صفحه قرار گرفته و مشخصات آن ها به صورت مستقیم با یکدیگر مقایسه می‌شوند.

دفتر طراحی گرافیک آنکادر
بیشتر بخوانید

اینفوگرافیک سلسله مراتبی

اینفوگرافیک سلسله مراتبی می تواند اطلاعات را از بیشتری تا کمترین درجه بندی کند، برای این کار می‌توانید از یک تجسم هرمی استفاده کنید که پایه هرم بیشترین ارزش و نوک هرم کمترین ارزش مربوط به یک پارامتر یا ویژگی را دارا می‌باشد. هرم غذایی برای کودکان یکی از معروف‌ترین این هرم‌ها است که در آن غذاهای قابل استفاده برای کودکان به صورت سلسله مراتبی درجه بندی و عنوان شده‌است.

اینفوگرافیک لیستی

اگر قصد دارید مجموعه‌ای از نکات، لیستی از منابع و یا لیستی از مثالها را به اشتراک بگذارید، یک اینفوگرافی لیستی به بهترین نحو از عهده این کار بر خواهد آمد. اصولا این نوع از اینفوگرافیک‌ها ساده بوده و هدف اصلی ار‌ئه یک سری از مثال‌ها و یا معرفی یک مجموعه است، با توجه به این موضوع سعی کنید یک اینفوگرافی جذاب ایجاد کنید تا کاربر با لیست شما تعامل برقرار کند، برای تحقق بخشیدن به این موضوع می‌توانید از فونت‌های جذاب، رنگ‌های متفاوت برای هر مثال و قرار دادن تصاویر به جای شماره هر مثال استفاده کنید.

اینفوگرافیک رزومه

با اشباع بازار کار در وضع کنونی، افراد جویای کار باید راه‌های خلاقانه‌ای برای جدا کردن خود از بقیه و منحصربه‌فرد به نظر رسیدن، پیدا کنند. به همین دلیل رزومه‌های اینفوگرافیک در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی کسب کرده‌اند.

با این وجود، یک رزومه اینفوگرافیک در اکثر موارد به طور کامل نمی‌تواند جایگزین رزومه سنتی شود. اما آنها یک سند بصری عالی برای ارائه در هنگام یک مصاحبه کاری، انتشار در سایت نمونه کارها یا قرار دادن در یک برنامه ایمیل هستند و می‌توانند یک مکمل عالی برای رزومه اصلی باشند.

کدام یک از انواع اینفوگرافیک بهترین انتخاب برای شما خواهد بود؟

کاربردهای اینفوگرافیک به یک موضوع یا مساله خاص محدود نمی‌شود و در صورتی که الگوی مناسب با هدفتان را انتخاب کنید می‌توایند در کوتاه‌ترین زمان، بیشترین اطلاعات را به مخاطبانتان ارائه کنید. توجه داشته باشید هدف اصلی یک اینفوگرافیک برقراری بیشترین تعامل با افراد مختلف است، پس سعی کنید تا اینفوگرافیکی اصولی، جذاب و خلاقانه ایجاد کنید.

برچسب ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

زنبیل خرید