تکنیک FOMO چیست؟
کلمه FOMO مخفف عبارت Fear of Missing out به معنای ترس از دست دادن است. همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم، این ترس میتواند در وجود هرکسی و درمورد هرچیزی ایجاد شود. این روزها ایجاد حس ترس از دست دادن برای مخاطب، در بازاریابی بسیار رایج شده است. در تکنیک FOMO پیامی مبنی بر از دست رفتن فرصت خرید کالایی خاص، به مخاطب ارسال میشود. این پیام میتواند به صورت ایمیل، پیامک، اطلاعاتی در وبسایت فروشگاه و یا از هر طریق دیگری ارسال شود. افرادی که ترس از دست دادن را درمورد چیزهای زیادی تجربه میکنند، بدون شک تحت تاثیر این روش بازاریابی قرار گرفته و قانع به خرید خواهند شد!
امروز روانشناسان به دلیل تاثیر رسانههای اجتماعی بر سبک زندگی مدرن، بیش از گذشته نسبت به FOMO آگاهی دارند. تحقیق انجام شده در مرکز PEW نشان داده سه چهارم کاربران فیسبوک به صورت روزمره اکانت خود را چک میکنند و یکی از مهمترین عوامل تعامل افراد در شبکههای اجتماعی، اضطراب ناشی از احساس از دست دادن است. تکنیک FOMO در بازاریابی گاهی میتواند اثر منفی داشته باشد. همچنین میتواند به مردم انگیزه دهد که چیزهای جدید را امتحان کنند و فرصتهای جدید را کشف کنند.علاوه بر این استفاده از این روش میتواند سفر مشتری را کوتاهتر و میزان هزینه بابت هر فروش را کمتر کند.
تکنیک فومو در بازاریابی از جنبه مثبت فومو برای افزایش تقاضا و فروش جدیدترین ترندها به مخاطبان استفاده میکند.بازاریابان با برجسته کردن محبوبیت یک محصول و محدود کردن دسترسی به آن میتوانند مقاومت در برابر خرید محصول را غیرممکن کنند.
تکنیکهای FOMO برای تقویت استراتژی بازاریابی.
اگرچه روشهای زیادی برای استفاده از FOMO در بازاریابی وجود دارد، 7 تکنیک اصلی زیر میتوانند به تقویت استراتژیهای شما کمک کنند.
۱. ایجاد فوریت
اینکه شما به کاربر بگویید که هرچه سریعتر اقدام مورد نظرتان را انجام دهد به نوعی همان تعریف FOMO است. هرچه باشد شما ترس از دست دادن یک فرصت خوب را به دل مشتری میاندازید. حالا اگر بیشتر مشتریان این اقدام را انجام دهند مشتریان دیگر هم به انجام این اقدام تحریک میشوند. همچنین، اگر به مشتری بگویید که جزو اولین افرادی است که از یک محصول استفاده میکند باز هم ترس از دست دادن آن محصول را به دل او میاندازید.
در ادامه تعدادی دعوت به اقدام کلاسیک اما قدرتمند را میتوانید مشاهده کنید:
همین حالا بخرید
همین حالا عضو شوید
قبل از تمام شدن بخرید
در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید
۲. اضافه کردن اثبات اجتماعی
اثبات اجتماعی نشان میدهد که خریداران قبلی از مزایای محصولات یا خدماتتان راضی بودهاند. همه ما به نوعی دنبال این هستیم که دیگران ما را تایید کنند. بنابراین، اگر دیگران خرید یک محصول را پیشنهاد دهند به احتمال زیاد آن را میخریم. برای انجام این کار، ابتدا باید مشتریانتان را به مشارکت ترغیب کنید و از آنها بخواهید که نظراتشان را درباره برندتان بنویسند. در ادامه میتوانید بهترین نظرات را در بخش خاصی از وبسایتتان قرار دهید.
یکی از بهترین استراتژیها برای انجام این کار اینفلوئنسر مارکتینگ است. یعنی میتوانید از قدرت اینفلوئنسرها برای تبلیغ برندتان در شبکههای اجتماعی استفاده کنید. سپس، میتوانید نظرات آنها درباره محصولات یا خدماتتان را در وبسایتتان منتشر کنید.
۳. محدود کردن زمان
وقتی کاربر ببیند که زمان کمی برای خرید محصول دارد، احساس میکند که باید قبل از اینکه دیر شود نسبت به خرید اقدام کند. این مورد برای کسانی که واقعا به یک محصول خاص نیاز دارند یک انگیزه نهایی برای خرید خواهد داد. این مورد شبیه اصل اضطرار چالدینی، مبتنی بر ترس از دست دادن چیزی است که در مدت کوتاهی تمام میشود و باعث میشود ما آن را بیشتر بخواهیم.
۴. فرصت از دست رفته
در این تکنیک FOMO باید مستقیم به مشتری بگویید که ممکن است فرصت خرید یک محصول خیلی ارزشمند را از دست بدهد. در اینجا هم ترس از دست دادن یک محصول خوب به دل مشتری میافتد. این مورد شباهت زیادی به ایجاد فوریت دارد، اما با این تفاوت که مستقیما به مصرف کننده میگویید که برای مثال اگر امروز خرید نکند بعدا دیگر نمیتواند با این قیمت محصول مربوطه را خریداری کند. البته، این تکنیک در صورتی جواب میدهد که صادق باشید.مثلا اگر بگویید یک تبلیغ خاص فقط مختص فالوورهای فیسبوک است و فالوورهای شما همان تبلیغ را در اینستاگرام ببینند این تکنیک اصلا جواب نخواهد داد.
۵. ایجاد انحصار
در این تکنیک به عنوان آخرین تکنیک FOMO به کاربر میگویید که در صورت خرید، عضویت یا انجام اقدام مورد نظرتان بخشی از یک اجتماع خاص خواهد شد. حضور در این اجتماع هم مزایایی مانند تخفیفهای بهتر، دسترسی به محتوای منحصر به فرد و غیره را به مشتری ارائه میدهد. همچنین، میتوانید به مشتریانتان در این اجتماع خاص مزایایی را برای خرید محصولات ارائه دهید که به آنها احساس برتری بیشتری میدهند.
برای مثال، خرید یک محصول با قیمت ارزانتر نسبت به باقی مشتری
6. میزان موجودی محصول را نمایش دهید
کمبود یکی از مولفههای اصلی بازاریابی با تکنیک FOMO است. اگر موجودی کالایی در حال اتمام باشد، انگیزه برای خرید آن افزایش مییابد. روشهای زیادی برای برجسته کردن کمبود وجود دارد.به عنوان مثال اگر یک فروشگاه اینترنتی دارید، میتوانید با نشان دادن میزان موجودی کالا در انبار این انگیزه را ایجاد کنید. یا اگر در حوزه سفر و گردشگری فعالیت میکنید، نمایش دادن تعداد ظرفیت خالی باقی مانده میتواند موثر باشد. نشان دادن این که ظرفیت یا موجودی در حال به پایان رسیدن است هم اثرگذاری قابل توجهی دارد.
7.پرفروشترین و پرطرفدارترین محصولات را نمایش دهید
دیدن محصولات پرفروش یا دارای بالاترین رتبه در سایت هم مقدار مناسبی از FOMO را به بازدیدکنندگان نشان میدهد. به هر حال وقتی میبینید که دیگران کالای جالبی را میخرند، دوست دارید آن را برای خودتان هم داشته باشید. پس حتما موارد پرفروش یا دارای بالاترین امتیاز را به طور خاص در سایت خود نمایش دهید.
Add a Comment