دیجیتال مارکتنیگ چیست

بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتالی یا دیجیتال مارکتینگ چیست؟

امروزه افزایش روبه بالا دسترسی به شبکه جهانی اینترنت بیشتر کسب و کارها را تحت تاثیر قرار داده است. تحت تاثیر قرار داده شدن کسب و کار یعنی تاثیر مستقیم بر روی بازاریابی. و این بدین معناست که می‌توان با هدف قرار دادن افراد از طریق اینترنت کار بازاریابی را انجام داد. تغییر جامعه به طور طبیعی بر تغییر بیزینس‌ها منجر می‌شود. در اصل بیزینس و بازار کسب و کار به همان سمتی می‌رود که مردم می‌روند. در مقابل این تعاریف است که مفهوم بازاریابی دیجیتالی یا همان دیجیتال مارکتینگ معنا پیدا می‌کند. امروزه واژه بازاریابی دیجیتالی زیاد به گوش می‌رسد. این مفهوم همان موردی است که کسب و کارها را وادار به حفظ سهم بازار خود و جذب مشتریانشان می‌کند. پس در قدم اول باید تعریف دقیق و جامعی از این واژه ارائه و اهمیت آن را در کسب و کار درک کرد.

بازاریابی دیجیتالی یا دیجیتال مارکتینگ چیست؟

بازاریابی دیجیتالی اصولا به تمام امور انجام شده در فرایند بازاریابی گفته می‌شود که در بستر اینترنت و از مسیرهایی مانند شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو، ایمیل و … انجام می‌گیرد. این بسترها ارتباط کسب و کار را با افراد و مشتریان برقرار می‌کند. به عنوان مثال نرم افزار crm در مدیریت شبکه های اجتماعی یکی از این مسیرهاست. می‌توان گفت این مشتریان ممکن است مشتریان فعلی و یا احتمالی باشند. زمانی یک کسب و کار در زمینه دیجیتال مارکتینگ موفق خواهد بود که فردی را به عنوان دیجیتال مارکتر انتخاب کرده باشد. این فرد باید تصویر کاملا واضحی از کسب و کار را ارائه دهد و با تعیین استراتژی، افراد را به صورت هدفمند به سمت کالا و خدمات خود بکشاند.

نرم افزار بازاریابی دیجیتالی چیست؟

هدف دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی

بازاریابی دیجیتالی نیز مانند هر استراتژی دیگری دارای هدف خاصی است. هدفی که این واژه دنبال می‌کند برای کسب و کارهای فعالی در نظر گرفته شده که تلاش برای حضور در دنیای اینترنت دارند. صاحبان مشاغل و دیجیتال مارکترهای هر سازمانی عموما نیازها و علایق مشتریان خود را هدف قرار می‌دهند. آن‌ها را می‌شناسند و سعی در ارائه خدمت به شیوه کاملا صحیح و موثر می‌کنند. این موضوع عاملی بسیار تاثیرگذار در فروش کالا و خدمت همین کسب و کارها است. از طرفی دیگر نیز بازاریابی دیجیتالی با بکارگیری فناوری‌هایی که از آن‌ها به عنوان فناوری تعاملی یاد می‌شود، سبب ایجاد رابطه مسالمت‌آمیز و فعال بین مشتریان و بیزینس‌ها می‌شوند.

در نتیجه از اصلی‌ترین اهداف دیجیتال مارکتینگ می‌توان به افزایش فروش کالای سازمان‌ها، افزایش سود، ترویج و تبلیغ محصولات و برآورده‌سازی نیاز مشتری اشاره کرد. در اصل سازمان‌ها با به کارگیری استراتژی‌های صحیح و مختص بیزینس خود می‌توانند ارتباط خود با مشتریان را از طریق بازاریابی اینترنتی اثربخش سازند. یعنی دقیقا همان کاری که شرکت پیام گستر با بکارگیری نرم افزار crm انجام می‌دهد.

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی هدف‌هایی را دنبال می‌کند که بازاریابی سنتی دنبال می‌کرد. فقط بازاریابی دیجیتالی سعی در به کارگیری ابزارهای نوین و شیوه‌های نوآورانه است.

ضرورت بازاریابی دیجیتالی یا دیجیتال مارکتینگ چیست؟

  • عملکرد نامحدود و در عین حال سرعت بالایی دارد.
  • کاملا تعاملی است و به راحتی ردیابی می‌شود.
  • امکان شخصی‌سازی برای عموم را داراد.
  • سبب بهینه شدن هزینه‌های بازاریابی می‌شود. یعنی مقرون به صرفه و کم هزینه است.
  • انعطاف‌پذیری بالایی دارد.
  • محصولات و خدمات را در مقیاس بزرگتری ارائه می‌دهد.
  • سبب ایجاد شبکه ارتباطی بسیار صمیمی بین کسب و کارها و مخاطبان می‌شود.
  • امکان گسترش کسب و کارها در چندین رسانه بطور همزمان را می‌دهد.
  • اجازه شناسایی مشتریان بالقوه و بالفعل برند را به صاحب کسب و کار می‌دهد.
  • به بینش‌ها اجازه اندازه‌گیری می‌دهد.
  • سبب جلب توجه کاربران می‌شود.
طراحی نئو مینیمالیسم چگونه است؟
بیشتر بخوانید

نرم افزار بازاریابی دیجیتالی چیست؟

برای بازاریابی دیجیتالی و یا دیجیتال مارکتینگ ابزارهایی وجود دارد. این ابزارها ممکن است شبکه‌های اجتماعی، ایمیل و یا هر اپلیکیشن دیگری باشد. چیزی که از آن به عنوان ابزار دیجیتال مارکتینگ نام می‌بریم در اصل نوعی برنامه یا نرم‌افزار است. نرم‌افزارهایی که به بهبود عملکرد و کارایی امور تکراری کمک می‌کند. از معروفترین این ابزارها می‌توان به برخی پلتفرمهای اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام و یا توئیتر و یا ابزارهایی مثل Google Analytics، نرم افزار CRM، Google AdWords، گوگل سرچ کنسول و صدها ابزار دیگر اشاره کرد. این ابزارها با درگیر کردن متخصصان دیجیتال مارکتینگ سبب مدیریت کسب و کارهای بزرگ و یا مدیریت استارت آپ‌های کوچک می‌شوند.

معرو‌ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

ابزارهای بازدید، آنالیز و آمار: این نوع ابزارها اصولا آمارهایی ارائه می‌دهند که از معروفترین آنها می‌توان به، Similarweb ،Google Analytics، Compete، Alexa و Clicky اشاره کرد.
ابزارهای تعامل اجتماعی: این ابزارها سبب ایجاد تعامل بین کسب و کارها و مشتریان می‌شود مانند: تلگرام، اینستاگرام، توئیتر و … .
ابزارهای بررسی مشتریان و محصولات: این ابزارها سبب بررسی محصولات فروشندگان می‌شود. همچنین این امکان را به مشتری می‌دهد که نظر خود را ارائه کند. از معروفترین این ابزارها می‌توان به Feefo، Yotpo، Reevoo و Trustpilot اشاره کرد.
ابزارهای وبلاگ نویسی: تنوع این ابزارها نسبت به مابقی ابزارها به نسبت زیاد است. یعنی می‌توان گفت بخش متنوع دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود. از معروف‌ترین ابزارهای وبلاگ نویسی می‌توان به WordPress ،Hubspot ،Drupal ،Joomla ExpressionEngine، میهن وبلاگ، بلاگفا و ویرگول اشاره کرد.
ابزارهای مدیریت مشتری: این ابزارها با عنوان CRM شناخته شده است و می‌توان جزء جدانشدنی از بازاریابی محتوایی است. به کمک این ابزار تمام اطلاعات مشتریان مدیریت شده و نیازها شناسایی می‌شود. این مدیریت افزایش فروش کالا و خدمات را به همراه دارد.
نرم افزار Crm و تاثیر آن بر بازاریابی دیجیتالی
سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی است. این ابزار به عنوان اصلی‌ترین ابزارهای مدیریت فروش شناخته شده است. که می‌تواند فعالیت‌های موجود در یک شرکت را با خدمات مورد نیاز مشتریان همسو کند. این امر سبب بهبود ارتباطات بین شرکت و مشتریان شده و سبب ساده‌تر شدن فرآیند فروش و بازدهی می‌شود. در اصل سیاست‌های کاری افراد توسط این پلتفرم یکپارچه می‌شود. هیچگاه نمی‌توان اهمیت روزافزون اپلیکیشن CRM برای تجارت مدرن را نادیده گرفت. به همین علت می‌توان گفت سی ار ام، جزء جدایی ناپذیر دنیای بازاریابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ است.

در اصل نرم افزار CRM:به شناسانده شدن مشتریان به واحد دیجیتال مارکتینگ کمک می‌کند.مشتریان را برای خرید آماده می‌کند.امور مربوط به واحد بازاریابی دیجیتالی را ارزیابی می‌کند.

به صورت دقیق تر ابزار دیجیتال مارکتینگ

  • وب سایت شما
  • پست ها وبلاگ
  • کتاب های الکترونیکی، گزارشات و پروپوزال ها
  • ابزارها و محتویات گرافیکی
  • شبکه های اجتماعی (لینکدین، اینستاگرام، تلگرام و …)
  • بدست آوردن پوشش آنلاین
  • بروشورهای آنلاین
  • ابزارهای برندسازی (لوگو، فونت و …)
ترندهای سال ۲۰۲۱ بسته‌بندی
بیشتر بخوانید

بازاریابی دیجیتالی

پنج نوع تکنیک بازاریابی دیجیتال

1. سئو

بله سئو. سئو را دیگر همه می‌شناسند. سئو را می‌توان شامل تکنیک‌هایی که باعث افزایش رتبه سایت می‌شوند، تعریف کرد؛ اما در سال 2021چه تغییراتی در سئو به وجود می‌آید و چه نکاتی را باید رعایت کنیم تا بتوانیم نتیجه بهتری را بگیریم.

در سال 2023 انتظار می‌رود که شرکت ها 41 درصد بودجه خودشان را به بخش سئو در بازاریابی دیجیتال اختصاص دهند که این مقدار به در سال 2023 به 45 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
82 درصد متخصصان ادعا می‌کنند که سئو هنوز هم برای سایت مؤثر هستند و آن 12 درصد هم احتمالاً قدرت سئو هنوز آشنا نشدند.
61 درصد بازاریابان بیان می‌کنند که فقط خود بهبود تکنیک سئو می‌تواند عامل موفقیت سایت در سال 2018 باشد.
72 درصد متخصصان بیان کردند که اثرگذارترین بخش سئو، همان تولید محتوا است که خود آن هم یکی از تکنیک‌های بازاریابی دیجیتال است.
سئو علمی و دانشی است که هیچ‌گاه نمی‌میرد. ممکن است تکنیک‌هایی که برای آن استفاده می‌شود، تغییر کند ولی برای بهینه‌سازی سایت باید از نکات سئو استفاده کنیم. درواقع مهم‌ترین بخش بازاریابی دیجیتال همین سئو است. سئو یک تکنیک خالی و تک نیست که کسی ادعای یادگیری کامل آن را داشته باشد یا اینکه بیان کند که دیگر تکنیک سئو قدیمی شده است. سئو همان‌طور که در بالا بیان کردیم، شامل تکنیک‌هایی است که به شما در بهینه‌سازی سایت کمک می‌کند؛ حال این تکنیک‌ها هرکدام ممکن است درزمانی اوج باشند و درزمانی دیگر از بین بروند.

نکاتی برای سئو در سال 2024

تجربه کاربری مهم‌ترین بخشی است که باید برای سئو در سال 2023 در نظر بگیرید.
باشد، ازنظر سئو بیشترین آسیب را خواهد دید.
سرعت سایت خود را تا می‌توانید افزایش دهید و از مواردی که باعث کاهش آن می‌شوند نیز خودداری کنید.
از کلمات کلیدی به‌صورت عبارتی باید در متن خود استفاده کنید.
حضور در شبکه‌های اجتماعی متناسب با کسب‌وکار و حضور مداوم در آن‌ها (امروزه ارتباطات فقط از طریق شبکه‌های اجتماعی صورت می‌گیرد.)
بک لینک یا لینک بیلدینگ را جدی بگیرید. از سایت‌های معتبر مخصوصاً شبکه‌های اجتماعی سعی کنید لینک‌های مفید دریافت کنید.

2. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

ارتباطات امروزه سریع‌تر از گذشته شده است و آن هم به لطف وجود موبایل و تبلت و حضور برنامه‌های شبکه‌های اجتماعی در آن‌ها است. هدف شما جذب کاربر بیشتر است و چه محیطی بهتر از شبکه‌های اجتماعی که امروزه به یکی از اصول بازاریابی دیجیتال تبدیل‌شده است.

22 درصد جمعیت دنیا از فیس بوک استفاده می‌کنند.
تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی هرساله رو به گسترش است و جالب است که بدانید تبلیغات در فیس بوک در سال 2017، 74 درصد افزایش پیدا کرد.
تخمین زده می‌شود که درسال 2023 ویدئو مهم‌ترین و پربازدیدی‌ترین محتوا شبکه‌های اجتماعی شود و باعث افزایش 80 درصد ترافیک بازدیدکننده می‌شود.
شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان یکی از ابزارهای مهم بازاریابی دیجیتالی استفاده می‌شود. مهم‌ترین مزیت شبکه‌های اجتماعی را می‌توان در گستردگی آن تعریف کرد یعنی اینکه تفاوتی ندارد که کسب‌وکار شما چیست؛ هر نوع کسب‌وکاری که داشته باشید، می‌توانید از این شبکه‌ها استفاده کنید. البته باید اصول و قواعد فعالیت در هرکدام را بدانید و به‌درستی به کار ببرید.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

نکاتی برای موفقیت در سال 2024

مخاطبان خود را به‌درستی بشناسید. آن‌ها دسته‌بندی کنید و برای دسته محتوای مخصوص ایجاد نمایید.
انواع فرمت‌های تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی را بشناسید.
لازم نیست که در تمامی نوع تولید محتوا فعالیت کنید. برای اینکه بتوانید در بازاریابی دیجیتال موفق باشید، یک نوع را انتخاب کرده و در آن قوی فعالیت کنید.
محتوا ارزشمند تولید کنید. وقت کاربران هرساله محدودتر می‌شوند و آن‌ها ترجیح می‌دهند که مطالب کوتاه اما مفیدی را مطالعه کنند.

انواع معماری برند و مزایای آن ها
بیشتر بخوانید

3. بازاریابی محتوا

از هر ابزاری که در بازاریابی دیجیتال استفاده می‌کنید، باید محتوا را در نظر بگیرید. بازاریابی محتوا یعنی شناخت روش‌ها و تکنیک‌های توزیع محتوا را باید جز اصول کاری خود قرار دهید. محتوایی که نوشته می‌شود ولی درجایی نشر نشود و کسی نبیند، چه ارزشی دارد؟

امروزه بازاریابی محتوا سه برابر دیگر تکنیک‌ها برای شما ورودی کاربر می‌آورد و 62 درصد هزینه بازاریابی شما را کاهش می‌دهد.
تقریباً جوانان 18 تا 19 ساله بیشتر از همه به دنبال اطلاعات و محتوای خود هستند.
کسب‌وکارهای کوچک با محتوا، تقریباً 126 درصد بیشتر از همکاران خود که محتوایی در سایت یا شبکه‌های خود قرار نمی‌دهند، کاربر جذب می‌کنند.
هر نوع کسب‌وکار دارید و در بستر اینترنت و فضای دیجیتال فعالیت می‌کنید، محتوا مهم‌ترین و ارزان‌ترین روش برای گسترش فعالیت شما است.

نکات بازاریابی دیجیتالی در بخش محتوا در سال 2024

قبل از اینکه شروع به نوشتن در هر حوزه‌ای را کنید، اطلاعات و دانش خود را در آن زمینه افزایش دهید.
هیچ‌گاه در نوشتن محتوا عجله نکنید
کلمات کلیدی را در مکان‌های درست به کار ببرید. از به کار بردن زیاد آن‌ها خودداری کنید.
تمامی انواع محتواها را در متن خود به کار ببرید، مخصوصاً اگر قصد تولید محتوا آموزشی را داشته باشید.

4. اینفلوئنسر مارکتینگ

بعضی از کارخانه‌ها و شرکت‌ها همیشه تلاش می‌کنند تا محصولات و خدمات خود را از طریق افراد مشهور و معروف دنیا به فروش برسانند یا تبلیغ کنند. استفاده از چنین خدماتی را اینفلوئنسر مارکتینگ می‌گویند. البته این فقط محدود به افراد مشهور و صاحب‌نام نمی‌شود، حتی شخصی هم به‌صورت فریلنسری فعالیت می‌کند، به این تکنیک بازاریابی فکر می‌کند.

74 درصد مردم تبلیغاتی را که در آن از افراد مشهور استفاده می‌شود را بیشتر پسند می‌کنند و ترغیب به خرید کالای تبلیغ‌شده می‌شوند.
اگر صاحب یک برند هستید، اگر انجمن خاصی دارید یا در حالت کلی به دنبال متد و روشی هستید که بتوانید با آن محصولات خود را به فروش برسانید، این‌یکی از بهترین تکنیک‌های بازاریابی دیجیتال است.

5. دیجیتال پی آر

حدود 80 درصد افراد ترجیح می‌دهند تا در خصوص شرکتی از طریق یک خواندن مطلب تا تبلیغات، اطلاعاتی را به دست بیاورند.
هر کسب‌وکاری نیاز به این نوع تکنیک بازاریابی دیجیتال دارد. حتی استفاده از تکنیک دیجیتال پی آر برای افرادی که قصد برند سازی خود را دارند، مفید است. تکنیک دیجیتال پی آر، شما تلاش می‌کنید که از طریق محتوا و انتشار آن در دیگر سایت، تبلیغات خود را انجام دهید مانند رپورتاژ آگهی.

تکنیک‌های دیجیتال پی آر در سال 2024

سایت و مکان‌هایی را پیدا کنید که برای انتشار مطالب سایت شما، متناسب با کسب‌وکارتان باشد.
مکان‌هایی را که برای انتشار پیدا می‌کنید، خود تبلیغاتی نباشند.
انجمن‌ها و فروم هایی که متناسب با کسب‌وکارتان هستند را پیداکرده و در آنجا فعالیت کنید.
اصول نگارش آن را یاد بگیرید.

برچسب ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *